בניגוד לוואטסאפ וטלגרם, אפליקציית הודעות Signal לא מוחקת חשבונות לא פעילים. ההבדל בין טלגרם לוואטסאפ הוא שאחרי שטלגרם מוחקת את חשבונך, היא מוחקת את כל ההודעות, התמונות, אנשי הקשר, כל הנתונים שלך; בינתיים, אם תירשם ל-WhatsApp באותו מכשיר, התוכן המקומי שלך יופיע שוב. אתה יכול לגבות את ההודעות והנתונים שלך בוואטסאפ הן מקומית והן לענן, מה שעוזר לך להחליף מכשירים לעתים קרובות. WhatsApp משתמשת בשיטה של אחסון והעברת ההודעות שלך, כך שהיא מוחקת הודעות שנשלחו בזמן השליחה, אך שומרת תוכן שלא נמסר למשך 30 יום.
בטלגרם
אתה יכול למצוא שיתוף קבצים ואפשרויות אחסון בענן ללא הגבלה, אבל WhatsApp מפגרת מאחור. טלגרם יכולה לעבד קבצים מכל סוג ולשלוח אותם במהירות ליעדם. טלגרם מאפשרת לך לשתף קבצים בגודל של עד 2 ג'יגה-בייט, בעוד וואטסאפ מגבילה אותו ל-16 מגה-בייט עבור קבצי מדיה ו-100 מגה-בייט עבור מסמכים. מדברים על שיתוף קבצים, תמונות, וידאו, אודיו עד 16MB ניתן לשלוח ל-WhatsApp בכל פעם.
אתה יכול גם לשתף קבצים של עד 2GB בטלגרם
וזה עצום בהשוואה למגבלה של 100MB ב-WhatsApp. אם קבוצה של 256 אנשים לא מספיקה לך, טלגרם מאפשרת קבוצות של עד 200,000 משתמשים. כמו כן, צ'אט קבוצתי של טלגרם יכול לכלול עד 200,000 משתתפים, בעוד שצ'אט קבוצתי של WhatsApp יכול לכלול רק 256 משתתפים.
כל ההודעות הקבוצתיות של טלגרם מוצפנות רק בין המכשיר שלך לענן הטלגרם
היסטוריית ההודעות שלך מאוחסנת בענן הטלגרם, ואם תעביר (בפזיזות) את היסטוריית הצ'אט של WhatsApp לטלגרם, היא מאוחסנת בארכיון בענן שלה. גם כן. לכן, אם אתה משתמש בוואטסאפ, אתה יכול לסמוך על המידע שאתה משתף בצ'אטים לא ייפגע. לא רק צ'אטים סודיים של טלגרם מספקים אבטחה רבה יותר באפליקציה, שכן כל התוכן יכול להיהרס באופן ידני או אוטומטי, מבלי להשאיר עקבות הן לשולח ההודעות והן לקבלתן.
זה גם אומר שכאשר אתה מתקשר עם משתמשים פרטיים אחרים
ייתכן שעובדי החברות הללו לא יוכלו לראות את התוכן המדויק של הפוסטים שלך. Signal, Telegram ו-WhatsApp כולם משתמשים בהצפנה מקצה לקצה בחלקים מסוימים של האפליקציות שלהם, מה שאומר שאם גורם חיצוני מיירט את ההודעות שלך, הן חייבות להיות מוצפנות ולא ניתנות לקריאה. טלגרם תמיד מצביעה על הצ'אטים הסודיים שלה, המוצפנים מקצה לקצה, למרות שהם יכולים לעבוד רק בין שני אנשים במכשיר אחד, תוך עקיפת אחסון הענן של הפלטפורמה. וואטסאפ מבטיחה הצפנה מקצה לקצה בסביבת הצ'אט, אך חקירה שנעשתה לאחרונה גילתה שתוכנות ריגול אוספות משתמשים כנתוני WhatsApp גם ללא ידיעת המשתמש.
טלגרם מעט פחות מאובטח מ-WhatsApp או Signal
אך הוא מספק תכונות צ'אט חדשניות רבות. זה לא יישום לא בטוח, אבל הוא לא תואם באופן מלא את שני התקנים האחרים. למרות שהוא מאפשר לשוחח בצ'אטים סודיים מוצפנים, כברירת מחדל הוא אינו מספק את אותה הצפנה מקצה לקצה כמו WhatsApp ו-Signal.
למידע מורחב על TELEGRAM VS WHATSAPP נא לבקר ב- lookiapp.com
הוא לא יאסוף שום מידע שעשוי להיות רלוונטי עבורך, וכברירת מחדל הוא יצפין בצורה מאובטחת את כל ההודעות שלך. למרות שהוא לא אוסף נתונים כמו WhatsApp, הוא אפילו לא מספק שיחות קבוצתיות מוצפנות כמו WhatsApp או הפרטיות והשקיפות הארגונית של Signal. לטלגרם יש את פרטי הקשר ומזהה המשתמש שלך (בהשוואה לרוב כלי ההודעות המיידיות, זה לא הרבה). כפי שאתה יכול לראות, אפליקציית Signal אוספת את הכמות הנמוכה ביותר של נתוני משתמש בין WhatsApp, Telegram ו- Signal, והזהות שלך מאובטחת יותר בעת השימוש באפליקציית Signal.
אני מקווה שזה יבהיר מדוע Signal עדיפה על WhatsApp או Telegram מבחינת איסוף נתוני משתמש אישיים
אם אתה תוהה אם אפליקציות אחרות כמו טלגרם הן האפשרות הטובה ביותר, אנו אגיד לך מה שאתה צריך לדעת על תהליכי ההצפנה ואיסוף הנתונים הן בטלגרם והן בוואטסאפ. טלגרם טלגרם היא אחת מאפליקציות העברת ההודעות הקבוצתיות הפופולריות, ואחרי שמסתכלים על כל מה שיש לאפליקציה להציע, קל להבין מדוע. כמו WhatsApp, טלגרם מציעה הודעות טקסט והודעות קוליות בחינם, שיחות קוליות ווידאו, שיתוף מדיה ומידע על מיקום, קבצים ומסמכים.
טלגרם עדיפה על WhatsApp מבחינת שטח אחסון ומאפשרת למשתמשים לשלוח גרסאות דחוסות של קבצי מדיה
תכונות שיחות וידאו, עיצוב משופר, ממשק משתמש וקידום קבוע הם הסיבות לכך ש-WhatsApp פופולרי יותר מטלגרם. משליחת הודעות חינם ללא הגבלה ועד שיתוף צורות שונות של מדיה, WhatsApp וטלגרם מספקות גישה מיידית לכלי תקשורת מקוונים שכל אחד יכול לגשת אליהם מכל מקום. למרות שלכולם יש את היתרונות והחסרונות שלהם, באיזו אפליקציה אתה צריך להשתמש תלוי לרוב במה שאתה מנסה להשיג מאפליקציית הודעות מיידיות.
בהשוואה בין שתי אפליקציות למטרה זו, טלגרם היא עילאית. ההבדל העיקרי בין השניים הוא שלטלגרם ולוואטסאפ יש דעות שונות על פרטיות המשתמש והנתונים.
בין פרטיות טלגרם לפרטיות WhatsApp ו- Signal Telegram הופכים את הסביבה הוירטואלית לבטוחה יותר עבור המשתמשים
גם Signal וגם Telegram הם בחינם וניתן להשתמש בהם כמעט בכל המכשירים. אתה יכול גם לפתוח ולהשתמש בטלגרם במספר מכשירים בו זמנית, בניגוד לאפליקציות הודעות אחרות.
כמו בוואטסאפ
אתה יכול לשתף בקלות קבצים, מיקומים ומדיה באמצעות טלגרם. לטלגרם יש תכונה מיוחדת שבאמצעותה משתמשים יכולים לאחסן את הקבצים, התמונות, המסמכים וההודעות שלהם באחסון הענן. הודעות טלגרם מאוחסנות גם בענן, מה שמאפשר למשתמשים לגשת אליהן מכל מכשיר מחובר.
WhatsApp מגבילה עוד יותר את השימוש במספר מכשירים על ידי מניעת שימוש באותו מספר טלפון בשני מכשירים
טלגרם מאפשרת ליצור קבוצות של עד 200,000 חברים, בעוד וואטסאפ מגבילה קבוצות ל-256 חברים. כמו כל אפליקציית צ'אט אחרת, גם לוואטסאפ וגם לטלגרם יש תהליכים סטנדרטיים ליצירת קבוצות המאפשרים לשוחח בצ'אט עם קבוצות גדולות של חברים בו זמנית.
אפליקציית WhatsApp מאפשרת למשתמשים להוסיף עד 256 משתמשי WhatsApp לקבוצה כדי לשתף איתם שיחות, תמונות, סרטונים, מסמכים ואודיו. הקיבולת של קבוצת טלגרם היא 200,000 איש, והמספר המרבי של וואטסאפ הוא 256.
וואטסאפ לא מספקת פיצ'רים דומים, אז אם אתה רוצה יותר פרטיות, אנו ממליצים לך לבחור בטלגרם. WhatsApp השיקה לאחרונה את "הודעות חסרות" – עוד תכונה פופולרית של טלגרם.
אפשרות לכל הצ'אטים של טלגרם
הדומה במקצת להודעות WhatsApp שנעלמות, היא טיימר המחיקה האוטומטית. ניתן להגדיר מגבלת זמן להודעות שנשלחות ליעד שיוצגו לתקופה מסוימת והיא תיעלם אוטומטית. גם להודעות נעלמות וגם לצ'אט סודי יש מעט דמיון, אבל יש הבדל גדול בפונקציונליות שכן הודעות יתחילו להיעלם מהצ'אט שלך גם בצ'אט קבוצתי וגם בצ'אט אחד על אחד, ממש כמו בוואטסאפ, הודעות נעלמות לאחר 7 ימים ודרך טלגרם הם ייעלמו בהתאם לזמן שנבחר, למשל משנייה אחת עד שבוע.
אפליקציית Telegram מציעה כבר מזמן הודעות הרס עצמי בהשוואה לחלופות שלה כמו WhatsApp או Signal
טלגרם מציעה את האפשרות לערוך את ההודעות שלך לאחר ששלחת אותן, מה שלא מציעות וואטסאפ ו-Signal, וזה יתרון משמעותי, במיוחד אם אתה זהיר עם ה"נאצים הדקדוקיים".